رییس دومین نمایشگاه صنعت موسیقی با اشاره به تفاوت تجاری‌سازی با بازاری شدن تأکید کرد که می‌توان با حفظ کیفیت و تولید آثار فاخر به منافع مادی نیز توجه داشت.

دومین نمایشگاه صنعت موسیقی امسال نیز برگزار می‌شود. البته این رویداد قرار بود پیش از این، چهارم تا هفتم تیرماه برگزار شود که شهادت آیت الله رییسی و همراهانش برگزاری این رویداد را به تعویق انداخت. در ادامه قرار بود نمایشگاه امسال طی روزهای دهم تا سیزدهم مهرماه برگزار شود که اینبار نیز شهادت سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان مانع این برگزاری شد. حال بر اساس اعلام دبیرخانه، این رویداد قرار است از بیست و نهم آبان ماه تا دوم آذرماه در مرکز نمایشگاهی برج میلاد تهران برگزار شود.

تلاش برای صنعتی‌تر کردن نگاه هنرمندان نسبت به هنر موسیقی

رئیس دومین نمایشگاه صنعت موسیقی در ابتدای صحبت‌هایش درباره نقش نمایشگاه برای آسیب‌شناسی معضلات موجود در عرصه صنعت موسیقی گفت: دغدغه ما از برگزاری این نمایشگاه همین مسئله است و اگر بگویم انگیزه این نمایشگاه صرفاً صنعتی‌سازی و تجاری‌سازی موسیقی بوده، بیراه نگفته‌ام و برخی از کسانی که در این حوزه کار می‌کنند با این مفهوم ناآشنا بودند و به همین دلیل ما سعی کردیم از طریق نمایشگاه شرایطی را فراهم آوریم تا اهالی موسیقی به این عرصه نگاه صنعتی‌تری داشته باشند.

صنعتی شدن موسیقی به معنای کنار گذاشتن کارهای فاخر نیست

زکایی افزود: صنعتی شدن با بازاری کار کردن متفاوت است؛ شاید برخی بر این تصور باشند که منظور از صنعتی شدن این است که ما باید آثار فاخر را کنار بگذاریم و به سمت آثار مورد توجه بازار برویم اما این تصور اشتباه است؛ یک اثر موسیقی می‌تواند اثر فاخری باشد و در عین حال تجاری هم باشد و منافع مادی برای تولیدکننده‌اش داشته باشد تا آهنگسازان، تنظیم‌کنندگان و همه کسانی که در این مجموعه زنجیره تولید قرار می‌گیرند، بتوانند از منافع مالی آن بهره‌مند شوند. به نظر من از این طریق هنر موسیقی و صنعت ماندگار خواهد شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، رییس دومین نمایشگاه صنعت موسیقی در ادامه بیان کرد: قطعاً یکی از اصلی‌ترین عوامل ماندگاری یک اثر هنری محتوای آن است اما عنصر دیگری هم به نام صنعت و تجاری شدن وجود دارد که اگر شما بهترین اثر را هم تولید کنید و به شاخص‌های تجاری آن توجه نکنید ضریب موفقیتش خیلی پایین می‌آید. بسیار مهم است که تولیدکنندگان را با این مفاهیم آشنا کنیم و تجربه‌های بین‌المللی را در اختیارشان قرار دهیم.

او تاکید کرد: در دنیا هم کمپانی‌های بزرگ به بخش تجاری تولیداتشان نگاه ویژه‌ای دارند و از ابزارهای روز در این عرصه استفاده می‌کنند.