ریس سازمان پدافند غیرعامل گفت: اینکه تهدید آینده وجود دارد حتمی است، اما ویژگی‌های آن دقیق نیست. پیش‌بینی‌هایی شده، از همین رو باید به سمت آمادگی حرکت کنیم. تجربه کرونا باید تابلوی پیش روی ما باشد.پیش‌بینی سازمان بهداشت جهانی بین ۲۰۲۵ تا ۲۰۲۷ است؛ یعنی حدود یک سال فرصت برای آمادگی داریم.

سردار جلالی، امروز پنجم آذر در اختتامیه کنگره بین‌المللی سلامت در حوادث و بلایا با تشکر از برگزار کنندگان مراسم گفت: تجربه‌ کرونا در دنیا نشان داد تهدید زیستی واقعیتی جدی است. پیش از کرونا گسترش بیماری همه‌گیر در دنیا اینقدر باورپذیر نبود اما کرونا اهمیت تهدیدات زیستی و آمادگی برای آن را نشان داد.

وی افزود: در حوزه تهدیدات زیستی هم بیماری‌های طبیعی را داریم که جهش‌های مولکولی یا ویروسی و یا تغییرات اقلیمی موجب آن می‌شوند. عنصر دوم مداخلات انسانی در حوزه زیستی است که انسان‌ها با مداخلات ژنتیک سعی می‌کنند نوعی از ویروس‌ را بسازند که به اهداف خود برسند. بعد از کرونا تعریف جنگ زیستی نیز تغییر کرده است.

جلالی ادامه داد: برخلاف آنچه فکر می‌کردیم که تهدیدات زیستی تنها به سلامت مربوطند، کرونا نشان داد امنیت، اقتصاد مسائل اجتماعی و غیره نیز می‌توانند از تهدیدات زیستی متضرر شوند.اینکه بتوانیم تشخیص دهیم که منشا کیست و کجاست نیازمند ساز و کارهای زیرساختی است. متأسفانه کشور ما در این زمینه عقب‌ماندگی دارند.در کرونا نتوانستیم هیچ سویه‌ای را در داخل کشور شناسایی کنیم. این نشان می‌دهد در حوزه شناسایی دچار مشکل هستیم.

به گزارش ایلنا ، وی افزود: اندیشمندان زیستی درمورد اینکه آیا کرونا تکرار خواهد شد صحبت می‌کنند. در نشست امنیتی مونیخ بیل گیتس از نزدیکی پاندمی سخن گفت و توصیه کرد ذخیره دارو و محصولات مراقبتی را تهیه کنیم و پیشنهاد داد آمادگی را در حد ارتش در هنگام حمله افزایش دهیم.امروز نیز جامعه جهانی متمرکز است بر اینکه دنیا یک پاندمی پیش رو دارد که باید برای آن آماده باشد. ویژگی‌هایی که برای آن بیان می‌شود یک بیماری تنفسی مشترک بین انسان و دام است که مرگ‌آوری آن چندبرابر کرونا است و از کشورهای جهانی خواسته می‌شود که برای آن آماده باشند.پس تهدیدی پیش رو داریم که ویژگی‌هایی از آن بیان شده و بخشی از آن ناشناخته است.در کرونا ضعف‌هایی داشتیم که باید در اپیدمی بعدی آن را برطرف کنیم.