مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران از افزایش تولید هشت میلیون لیتری بنزین و هفت میلیون لیتری نفت‌گاز در ۱۰۰ روز نخست دولت چهاردهم خبر داد و ۶ راهبرد اصلی این شرکت را تبیین کرد.

«محمدصادق عظیمی‌فر» درباره عملکرد شرکت ملی پالایش و پخش در ۱۰۰ روز نخست دولت چهاردهم خاطرنشان‌کرد: شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران به‌عنوان متولی تولید و توزیع فرآورده‌های نفتی از ابتدای استقرار دولت چهاردهم با مسائل و چالش‌هایی از جمله ناترازی فرآورده‌ها به‌ویژه در زمینه بنزین و نفت‌گاز، بحث کیفیت سوخت و عدم تکمیل زنجیره ارزش از سوخت به محصولات ارزشمند پایین‌دست روبه‌روست.

وی با بیان اینکه شرکت ملی پالایش و پخش از ابتدای استقرار دولت چهاردهم و مبتنی بر اهداف برنامه‌ریزی‌شده در برنامه هفتم پیشرفت و چالش‌های موجود، ۶ راهبرد اصلی و اولویت شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی را طراحی کرده است، افزود: افزایش تولید با تاکید بر تولیدات کیفی و تکمیل زنجیره ارزش پالایشی، راهبرد نخست شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی است که به‌منظور کاهش فاصله تولید تا مصرف در دستور کار قرار دارد.

افزایش ۸ میلیون لیتری تولید بنزین

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه از آغاز به‌کار دولت چهاردهم سطح ذخایر سوخت کشور به‌ویژه بنزین و نفت‌گاز در سطح مطلوبی نبوده است، گفت: تمرکز بر افزایش بهره‌وری در پالایشگاه‌های موجود کشور از جمله اقدام‌های انجام‌ شده از سوی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی است، زیرا بهره‌برداری از طرح‌های پالایشی کشور به‌سادگی امکان‌پذیر نیست.

عظیمی‌فر یادآور شد: در ۱۰۰ روز استقرار دولت چهاردهم با اتکا بر تلاش‌های شرکت‌های پالایشی توانستیم میانگین تولید بنزین کشور را از ۹۷ میلیون لیتر در روز در پنج‌ ماهه نخست سال، به روزانه حدود ۱۰۵ میلیون لیتر و تولید نفت‌گاز کشور را از ۱۱۱ میلیون لیتر در پنج ماه نخست امسال در آبان‌ به ۱۱۸ میلیون لیتر و مقدار تولید این فرآورده را در آذر به ۱۲۴ میلیون لیتر برسانیم.

وی با بیان اینکه این افزایش تولید به‌صورت ضربتی و با حفظ کیفیت بنزین اتفاق افتاده است، تصریح‌کرد: این افزایش تولید با اتکا به افزایش خوراک از ۲.۳ بشکه در روز به ۲.۴ میلیون بشکه، اصلاحات فرآیندی، بهره‌برداری از طرح‌های زودبازده مانند آلکیلاسیون پالایشگاه آبادان تحقق یافته است.

بهره‌برداری از طرح ایزومریزاسیون پالایشگاه شیراز

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه این شرکت افزون بر تمرکز بر افزایش تولید، بر تسریع در بهره‌برداری از طرح‌های پالایشی نیز تمرکز کرده است، گفت: بهره‌برداری از طرح‌های پالایشی در قالب ۲۴ طرح اولویت‌دار تعریف شده است و امیدواریم تا پایان دولت چهاردهم بتوانیم این ۲۴ طرح را به بهره‌برداری برسانیم.

عظیمی‌فر ادامه‌داد: به‌منظور بهره‌برداری از این طرح‌ها، کمیته سرمایه‌گذاری و تأمین مالی در شرکت ملی پالایش و پخش تشکیل و نشست‌های پیگیری از طرح‌ها به‌صورت هفتگی برگزار می‌شود و طرح ایزومریزاسیون پالایشگاه شیراز از جمله این ۲۴ طرح است که با پیشرفتی بسیار بالا در ابتدای دولت چهاردهم به بهره‌برداری رسیده است و با استفاده از آن همه بنزین تولیدی این پالایشگاه به بنزین یورو ۵ ارتقا می‌یابد.

وی با بیان اینکه طرح هیدروکراکر پالایشگاه آبادان دومین طرح در حال راه‌اندازی است، افزود: با راه‌اندازی این طرح نزدیک به روزانه پنج میلیون لیتر نفت‌گاز یورو به تولیدات نفت‌گاز کشور اضافه می‌شود.

فعال‌سازی سامانه تبدیل خودروهای عمومی به دوگانه‌سوز

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با تأکید بر اینکه حل مسئله ناترازی بدون توجه به حل مساله مدیریت مصرف غیرممکن است، از مدیریت مصرف به‌عنوان راهبرد دوم نام برد و گفت: به‌منظور بهینه‌سازی و مدیریت مصرف در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، مجموعه‌ای از اقدام‌های اولویت‌دار طراحی شده است که متنوع‌سازی سبد سوخت از جمله‌ آنهاست.

عظیمی‌فر اضافه‌کرد: از جمله عوامل افزایش مصرف بنزین در سال‌های اخیر، کاهش مصرف سوخت‌های جایگزین مانند سی‌ان‌جی در خودروها بوده است، از این رو نشست‌های مختلفی در این زمینه برگزار و موانع پیشروی اجرای طرح‌های متنوع‌سازی مانند سی‌ان‌جی برطرف و سامانه تبدیل خودروهای عمومی به دوگانه‌سوز فعال شد تا ناوگان عمومی کشور از طریق این سامانه به‌طور رایگان به خودروهای دوگانه‌سوز تبدیل شوند.

وی با بیان اینکه نشست‌های متعددی با وزارت صمت، مجموعه خودروسازان، مجموعه وزارت نیرو و مابقی ذی‌نفعان فعال در حوزه مصرف برگزار و نقشه راه مشترکی برای انجام اقدام‌ها در حوزه مصرف طراحی شد، افزود: توسعه زیرساخت‌های انتقال، ذخیره‌سازی و اندازه‌گیری در بخش انتقال توزیع فرآورده‌های نفتی، راهبرد سوم طراحی‌شده شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی است.

بهره‌برداری از فاز نخست خط لوله بندرعباس – سیرجان – رفسنجان

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه با افزایش مصرف فرآورده‌های نفتی باید به‌صورت متناسب نگهداشت تأسیسات انتقال و توسعه متناسب با مصرف کشور در دستور کار قرار گیرد از توسعه زیرساخت‌های انتقال به‌عنوان راهبرد سوم یاد و تصریح کرد: به این منظور فاز نخست خط لوله جدید بندرعباس – سیرجان – رفسنجان به‌ طول ۴۶۰ کیلومتر و سرمایه‌گذاری نزدیک به ۱۲ همت در ۱۰۰ روزه دولت چهاردهم به بهره‌برداری رسید که نقش بسزایی در انتقال فرآورده‌ها از جنوب به مرکز و شمال کشور دارد.

عظیمی‌فر با بیان اینکه دو نیروگاه کشور در بازه زمانی ۱۰۰ روزه استقرار دولت چهاردهم به خط لوله انتقال فرآورده متصل شدند، اظهار کرد: با توجه به محدودیت‌های موجود در انتقال فرآورده‌های مایع به نیروگاه‌ها، هزار نفتکش جاده‌پیما و ۳۰۰ مخزن‌دار ریلی به ناوگان کشور افزوده شدند و در نتیجه همه اقدام‌های انجام‌شده در زمینه تولید و انتقال، در آبان و آذر امسال رکورد تحویل نفت‌گاز به نیروگاه‌ها شکست و در این بازه زمانی ۲ برابر مدت مشابه پارسال نفت‌گاز به نیروگاه‌ها تحویل شد.

وی گفت: سیستم‌های میترینگ و هوشمندسازی زنجیره تولید و انتقال و توزیع فرآورده‌های نفتی، تکلیف مصرح قانون برنامه هفتم پیشرفت است و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی برای عملیاتی کردن این تکلیف قانونی، ساختار و مجری اختصاص داده و مصوبه اجرای آن از شورای اقتصاد اخذ شده است تا بتوانیم هر چه سریع‌تر این طرح را به نتیجه برسانیم.

بازنگری در اصلاح حکمرانی و روابط مالی صنعت پالایش و دولت

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه بحث اصلاح حکمرانی و روابط مالی صنعت پالایش و دولت، راهبرد چهارم شرکت ملی پالایش و پخش در دولت چهاردهم است که ازجمله عوامل ناترازی انرژی کشور در بعد تولید است، گفت: به‌دلیل بی‌توجهی به نحوه حکمرانی در صنعت پالایش، پالایشگاه‌ها از منابع مناسبی برای اجرای طرح‌های توسعه‌ای و کیفی‌سازی برخوردار نیستند، از این رو نشست‌های متعددی با دولت، پالایشگاه‌ها و ذی‌نفعان برگزار و توافق‌هایی برای اصلاح روابط مالی دولت و پالایشگاه‌ها انجام شد.

عظیمی‌فر ادامه داد: همچنین به‌منظور اصلاح روابط مالی پالایش و پخش و دولت که ازجمله عوامل مؤثر در عدم پیشبرد مناسب برنامه‌ها در شرکت ملی پالایش و پخش بود نیز پیشنهادهایی در قالب لایحه قانون بودجه ارائه شده است.

وی با بیان اینکه توجه به توسعه فناوری و هوشمندسازی، راهبرد پنجم شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی است، افزود: به این منظور افزون بر تشکیل کمیته فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، توافق‌هایی در زمینه‌های اولویت‌دار شرکت ملی پالایش و پخش با معاون علمی، فناوری و دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری نهایی شده و امیدواریم با عملیاتی شدن این توافق‌ها، پالایش و پخش بتواند نقش مؤثری در ارتقای بهره‌وری تولید، مدیریت مصرف و پیشگیری از قاچاق فرآورده داشته باشد.

کانون ارزیابی نیروی انسانی در شرکت ملی پالایش و پخش تشکیل می‌شود

به گزارش ایرنا از وزارت نفت، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه مدیریت کارآمد سرمایه انسانی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، راهبرد ششم و اصلی‌ترین راهبرد این شرکت است که لازمه تحقق دیگر راهبردهاست، تصریح کرد: در صنعت نفت باید توجه ویژه‌ای به انگیزه سرمایه انسانی و توانمندسازی سرمایه ‌انسانی داشته باشیم از این رو در این ۱۰۰ روزه سعی کردیم بخش عمده‌ای از مطالبات کارکنان را ایفاد کنیم.

عظیمی‌فر گفت: در این ۱۰۰ روز سعی کردیم شایسته‌ترین افراد صنعت نفت و پالایش و پخش را در سمت‌های مدیریتی به‌کار بگیریم، همچنین به‌منظور استقرار نظام شایسته‌سالاری در شرکت ملی پالایش و پخش در حال تشکیل و به‌روزرسانی کانون ارزیابی در این شرکت هستیم.