روشنعلی یکتای قرابایی، نائب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه از مانعتراشیهای جمهوری آذربایجان در تجارت ایران و روسیه گفت و توضیح داد: این موضوع چند سالی است که دغدغه صادرکنندگان ایرانی در تجارت با روسیه شده است. آذربایجان در بازار روسیه رقیب ایران است و این رقابت در صادرات محصولات کشاورزی شدت بیشتری دارد و حالا خاک رقیب، مسیر ترانزیت کالا به بازار مستعدی مانند روسیه است، علاوه بر ایران ترکیه نیز در بازار روسیه رقیب ایران محسوب میشود با این تفاوت که ترکیه برای آذربایجان حکم یک پدرخوانده را دارد بنابراین رفتار تبعیضآمیز آذربایجان در ارتباط با همسایگان خود برای عبور از خاک این کشور اکنون به قدری برجسته شده که حتی خود روسها هم به آن اذعان دارند و این گونه ضعف روابط دیپلماتیک به طور جدی بر تجارت ایران با روسیه تاثیرگذار بوده است.
وی افزود: در این شرایط راهکار موثر این است که ایران برای نفوذ بیشتر به بازار روسیه حمل دریایی را تقویت کند و از انواع شناورهای رو رو و لاینر و حتی حمل هوایی سیستم لاجستیک خود را تقویت کند و بر رقبا غلبه داشته باشد با این حال اکنون وضعیت تردد کشتیها و نحوه نرخگذاری آنها نابه سامانیهای قابلتوجهی دارد.
یکتا تصریح کرد: روسیه در سال ۷۰۰ میلیارد دلار با جهان تجارت دارد و سهم ایران از صادرات به این کشور تنها یک میلیارد دلار است و در این شرایط متاسفانه سازمان توسعه تجارت همکاری لازم را با بازرگانان ندارد و کیفیت عملکرد مدیران در این سازمان با اعضای اتاقهای مشترک از کیفیت مطلوبی برخوردار نیست.
نائب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه اظهار کرد: بازرگانان ایرانی در تجارت با روسیه با مشکل کمبود روبل مواجه هستند و در دریافت تأییدات لازم از بانک مرکزی و سازمان توسعه همکاری لازم با آنها نمیشود.
وی اضافه کرد: اگر بخش زیادی از تکیه ایرانیها برای رسیدن به خاک روسیه مسیر ترانزیت آذربایجان نباشد این کشور با توجه به هزینهای که بابت ترانزیت از ماشینهای ایرانی میگیرد مدارای بیشتری خواهد داشت.
یکتا همچنین خبر داد: در پی مذاکرات بخش خصوصی بازرگانی روسیه و ایران طرفین به توافق رسیدند از این پس خود در موضوع دعاوی و رفع اختلافات ورود و آنها را حل کنند.
Monday, 23 December , 2024