آیین افتتاحیه هجدهمین جشنواره فیلم مستند ایران یکشنبه ۱۸ آذر با حضور محمد حمیدی مقدم دبیر جشنواره، مرتضی رزاق کریمی مستندساز و جمعی از مستندسازان و اهالی رسانه در پردیس سینمایی چارسو برگزار شد.
محمد حمیدی مقدم دبیر جشنواره در ابتدای مراسم افتتاحیه سینماحقیقت۱۸ گفت: خوشحالم که پس از ماهها تلاش بی وقفه در جمع شما دوست داران سینمای مستند ایران هستیم و به استقبال جشنواره ای میرویم که دنیایی از جسارت زیبایی و غافلگیری پیش روی چشم شما خواهد گشود.
وی ادامه داد: در آغاز به همه زنان مردان و کودکان غزه ادای احترام میکنم. به مردم مظلوم و مقاومی که بیش از یک سال است آماج حملات سختترین حملات اشغال گر قدس هستند. در این آیین که به احترام حقیقت و در ستایش انعکاس واقعیت بر پا شده، به کودکانی ادای احترام میکنم که تصویرشان از یادمان نمیرود. جشنواره هجدهم را با فیلمی درباره این مردم کلید میزنیم و خود را کنار آنها میبینیم.
حمیدی مقدم یادآور شد: جشنواره سینما حقیقت که ناظر و ثبت کننده همیشگی است، این روزها موقعیت پیچیده ای دارد؛ جهان این روزها درگیر آشوب و بینظمی است و نقش مستندساز شاید در این دوره بیش از هر زمانی اهمیت پیدا میکند.
سینمای مستند باید صراحت و شفافیت داشته باشد
دبیر سینماحقیقت۱۸ افزود: جشنواره سینما حقیقت در دوره های اخیر همیشه نمایشگر آثاری اجتماعی مطالبهگر و جسور بوده است. ما به دنبال سینمای مستند خنثی نبودهایم. کوشیدهایم به فیلمسازان جوان که با توجه به تجربه و تلاش مستندسازان موفق نسلهای قبل، فیلم میسازند بها دهیم. سینماحقیقت هیچگاه خنثی نبوده؛ از این رو کوشیدیم به فیلمسازان جوان که تجربه کرده و فیلم میسازند، بها دهیم.
حمیدیمقدم بیان کرد: سینماحقیقت۱۸ نتیجه تولد نسلی نو است؛ نسلی که میکوشد راوی زمانه خود باشد. به بزرگان سینماحقیقت ادای احترام میکنیم. نام های معتبری که حضورشان اعتبار سینمای ایران است. امسال هم آنچه در بخش ملی میبینید، دور از محافظه کاری است، نسل امروز شفاف و صریح است. پس سینمای مستند باید صراحت و شفافیت داشته باشد.
دبیر جشنواره ضمن اشاره به اعتماد جشنواره له فیلمسازان جوان گفت: نتیجه این اعتماد حضور تعداد زیادی فیلم درباره بحران هایی چون جدایی، اعتیاد، شکاف نسلی در جشنواره شد. فیلمهایی که صادقانه میکوشند بر دنیای ما نوی بتابانند.
حمیدیمقدم تاکید کرد: ضیافت هجدهم را با سپاس از مستندسازان برگزار میکنیم که چراغ سینما را روشن نگه داشتند. کسانی که بی حضور پرفروغ آنها، سینمای مستند ایران درخششی ندارد. سینمایی که مشکل کمبود بودجه، توزیع و نمایش دارد. تلاش ها برای تغییر این وضعیت نتوانسته وضعیتی ایدهآل برای آن ایجاد کند. یکی از اهداف سینماحقیقت توجه مدیران به اهمیت سینمای مستند و مسائل آن است. امیدوارم این همراهی را همیشه در سینما حقیقت داشته باشیم.
در ادامه بخش هایی از فیلم های مستند بخش های مختلف جشنواره به نمایش در آمد.
بیل نیکولز فیلمساز از آمریکا، اریک اشپیتزر صدابردار و صداگذار از اتریش و سمیر جلال الدین فیلمساز از عراق و اتریش پیامهای جداگانهای به جشنواره ارسال کرده بودند که برای حاضرین به نمایش درآمد.
در این آیین همچنین از تلاشهای حسین ترابی مستندساز پیشکوست تقدیر شد.
به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، ترابی گفت: سینما مثل همه علوم در لابراتوار علمی ایجاد شد. برای اولین بار کسی پیدا شد که از گرسنگی در یک اتاقک راه آهن مرد. شاید اگر او نبود سینمای داستانی وجود نمیداشت. من دوست دارم همان طور که سینما در تعامل با مسائل علمی کشف شد، در همین تعامل بماند. ترابی در پایان شعری از حافظ قرائت کرد.
هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» از ۱۸ تا ۲۵ آذرماه امسال با دبیری محمد حمیدی مقدم در پردیس چارسو برگزار میشود.
Monday, 23 December , 2024