در شب زمستانی تهران، شینا انصاری معاون رئییس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به خانه هنرمندان آمد تا به تماشای مستند «بر سرخاک» به کارگردانی محسن خان جهانی درباره فرونشستهای خاک بنشیند.
در شامگاه ۲۵ آذر ماه با حضور سید غلامرضا موسوی تهیهکننده سینما،محمد مهدی عسگرپور مدیرعامل خانه هنرمندان، رئیس هیات مدیره خانه سینما ، سیفالله صمدیان هنرمند عکاس ،فیلمساز و دبیر جشن تصویر سال،مهدی اسدی مستندساز،جمال رحمتی کاریکاتوریست و… مستند «برسرخاک» که جایزه ویژه هیات داوران چهاردهمین دوره سینما حقیقت را گرفته است، به نمایش درآمد و پس از آن دغدغههای محیط زیستی هنرمندان حاضر مطرح شد.
از درخواست معاون رییسجمهور از هنرمندان تا خبر ویژه صمدیان
در ابتدای برنامه که شهرام درخشان مستندساز اجرای آن را برعهده داشت، از محمدمهدی عسگرپور -مدیرعامل خانه هنرمندان ایران- دعوت کرد که صحبت کند.
عسگرپور با تقدیر از سازندگان فیلم مستند «بر سر خاک» گفت: این فیلم به نظرم یکی از فیلمهای ارزشمند در شاخه محیط زیست بود، همواره به دلیل قدرت سینما این رسانه برای بازگویی و بیان مشکلات مختلف از جمله مشکلات محیط زیستی بسیار اثرگذار بوده است.
وی ادامه داد: مستندسازان ما آثار زیادی در خصوص مشکلات محیط زیستی تولید کردهاند اما نکته مهم این است که آثار ارزشمند چقدر انتشار پیدا میکند و تا چه اندازه اثرگذار هستند.
به گزارش خبرنگار ایسنا، رئیس هیات مدیره خانه سینما خاطرنشان کرد: در بخش انتشار با یک مشکل سنتی یعنی صدا و سیما روبهرو هستیم، به هرحال رابطه تلویزیون با یک سری از مستندها همیشه سینوسی بوده و بنظرم رسانه مهمی چون تلویزیون را در این بخش از دست دادهایم، وضعیت اکران هم در چندسال گذشته قابل احترام و افتخار نیست و اکران خود را با فیلمهای پولساز پُر کردهایم.
عسگرپور یادآور شد: در بخش تاثیرگذاری هم خیلی از مسئولین نمیخواهند بپذیرند که برای رسیدن به یکسری ارزشها نباید از راه نامشروع آنها را به دست آورد.
در ساخت فیلمها فقط به دنبال بزن و برقص نباشیم
وی افزود: برخی از مشکلات را ممکن است جزبهجز بیان کنیم اما چارهای برای راه حل آنها وجود ندارد. مثل بستن کمربند ایمنی هنگام رانندگی که اقای قالیباف خیلی اصرار دارند که در زمان ایشان با ساخت انیمیشن، فرهنگ این موضوع جا افتاده است اما نکته این است که رانندگی ما خوب نشده و همه عوامل سوانح رانندگی فقط کمربند نبود.
مدیرعامل خانه هنرمندان ایران بیان کرد: فیلم ساختن راجع به موضوعات این چنینی و عدم تغییر برای اصلاح مشکلات حس ناامیدی در جامعه ایجاد میکند. ما نمیخواهیم بپذیریم که در چه جامعهای هستیم. ما برای رسیدن به یک هدف درست، نباید راه نامشروع را طی کنیم، وقتی دولتمردان با شما صداقت نداشته باشند همین حس ناامیدی ایجاد خواهد شد.
عسگرپور در ادامه با کنایه به قانون عفاف وحجاب ابراز کرد: در کشورهایی که حتی به صورت نسبی صداقت بین حاکمیت، مردم و نهادها وجود دارد شرایط اجتماعی بهتری حکمفرماست. در کشور ما خانه ما چارچوب منزل ماست و اطراف آن برای ما مهم نیست، این نشان میدهد که ما نسبت به جوامع دیگر در ارزشهای اجتماعی خیلی خوب به سر نبردیم.
وی در پایان سخنانش با انتقاد از فضای بزن و برقص فیلمهای ایرانی اظهار تاسف کرد که سینما امروز ما خیلی به مباحث اجتماعی همچون فیلم «بر سر خاک» نمیپردازد.
Monday, 23 December , 2024