سحر تاجبخش، رییس سازمان هواپیمایی کشوریدرباره تغییر اقلیم در عربستان و افزایش فضای سبز در این کشور و همچنین تفاوت شرایط جوی ایران و ترکیه و احتمال استفاده از روشهای نوین از جمله بارور سازی ابرها برای افزایش بارش اظهار داشت: در ابتدا باید به این موضوع توجه داشت که نه عربستان و نه ترکیه در عرض جغرافیای ایران قرار نگرفتهاند. عربستان در عرضهای بسیار پایینتر از ایران قرار دارد و هر چه به مناطق استوایی نزدیکتر شویم- به غیر از نوار استوایی – از شدت بارشها کاسته میشود.
وی ادامه داد: ترکیه هم در عرضههای بالاتر از ایران قرار گرفته است، ضمن اینکه عرض کشور ترکیه که در راستای مدارها که حرکت می کند، بسیار کوتاهتر از ایران است. بنابراین بخش زیادی از ترکیه در عرضهای شمالی قرار گرفته و میزان بارشهای آن با ایران قابل مقایسه نیست. به طور متوسط متوسط بارش ترکیه بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیمتر در سال بارش دارد اما این عدد در ایران حدود ۲۰۰ میلیمتر است.
معان وزیر راه و شهرسازی گفت: ایران در عرضهای جنوبی گسترده شده و بسیاری از بیابانهای عرضهای میانی دنیا در این منطقه قرار دارد.
تاجبخش تاکید کرد: در خصوص بارور سازی ابرها باید گفت که این اقدام شدنی است اما نه در مقیاس و ابعاد بزرگ، آن چیزی هم که دنیا بر روی آن کار میشود عمدتا در بخشهای تحقیقاتی است. البته افزایش بارش با روش بارورسازی ابر قابل انجام است اما این اقدام با هدف تامین منابع آبی و یا برطرف و جلوگیری از خشکسالی، در دنیا اتفاق نیفتاده است و در سالهای گذشته هم در این باره اطلاع رسانی کردهایم.
به گزارش ایلنا ، وی با اشاره به انجام عملیات بارور سازی ابرها در برخی از کشورها اظهار داشت: افزایش بارش در دنیا به روش بارورسازی امکانپذیر است اما فعلا در مقایس کوچک انجام میشود. با اهداف بزرگ به اجرا نرسیده است و فلسطین اشغالی در این باره سرآمد است و البته در ایالات متحده هم این عملیات انجام میشود. امارات و عربستان هم این علمیات را انجام میدهند اما نتایج نشان میدهد که هنوز اتفاقاتی در بزرگ مقیاس در این کشورها رخ نداده است.
رییس سازمان هواشناسی کشوری گفت: درباره عربستان باید بگوییم که اقداماتی که عربستان برای اصلاح اقلیم انجام داده استفاده از آب شیرین کنها بوده و مدیریت آبهای سطحی مهمترین اقدامات برای بهبود شرایط در عربستان بودهاست
Monday, 23 December , 2024