معاون اول رئیس جمهور گفت: برخی از تصمیمات در کشور سلیقه‌ای است و بعد از پیگیری‌ها متوجه می‌شویم به هیچ مرکز تصمیم‌گیری مناسب نیست،‌ باید از این دست از تصمیمات بی‌اساس پرهیز و کاملا شفاف و روشن در چارچوب قانون و سیاست‌ها عمل و حرکت کنیم.

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور در آیین افتتاح بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی مخابرات، ‌فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال (تلکام ۱۴۰۳) با اشاره به برخی از مشکلات جدی در زمینه ورود برخی کالاهای دیجیتالی و هوشمند به کشور اظهار کرد: در یک زمان یک مدل گوشی خاص وارد کشور می‌شود و طبیعتا‌ خدمات پس از فروش آن محصول اجباری و به عهده تولیدکننده است اما به دلیل برخی از مسایل، خدمات پس از فروش با هزینه وحشتناک به مصرف‌کننده می‌رسد چرا که شفاف عمل نکردیم و از بیراهه‌ها و افراد غیرمتخصص وارد شدیم.

عارف با اشاره به اینکه وزارت صمت در حال بررسی و سامان یافتن این مسئله است، افزود: در این مورد ثروت ملی و منابع مردم برای سرویس هایی که به عهده فروشنده است، هدر می‌رود که با چنین مشکلاتی در بخش‌های دیگر حوزه فناوری اطلاعات در داخل روبه‌رو هستیم.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: به دلیل برخی از راهبردها، کالاهای با کیفیت پایین به جای کالای استاندارد به ما تحویل می شود و خدماتی که وظیفه آنهاست را با پول کلان و معطلی به مردم ارائه می‌کنند که این نمایشگاه و جلسات تخصصی باید برای حل این مشکلات به دولت راهکار دهند.

وی خاطرنشان کرد: انتظار ما از بیست و پنجمین نمایشگاه ایران تلکام این است که در پایان برگزاری این نمایشگاه یک جمع‌بندی برای اتخاذ اقدامات به دولت ارائه دهد.

عارف با اشاره به اینکه برخی از تصمیمات در کشور سلیقه‌ای است و بعد از پیگیری‌ها متوجه می‌شویم به هیچ مرکز تصمیم‌گیری مناسب نیست،‌ افزود: یک تصمیم و اتفاق که هموطنان را ناراضی می‌کرد، پیگیری کردیم که هیچ ریشه‌ای نداشت و از طرفی دولت به حقوق قانونی خود نمی‌رسید و در داخل نیز ایجاد نارضایتی می‌کرد که باید از این دست از تصمیمات بی‌اساس پرهیز کنیم و کاملا شفاف و روشن در چارچوب قانون و سیاست‌ها عمل و حرکت کنیم.

وی افزود: اگر دولت تصمیمی اتخاذ کرد باید با صراحت و شفاف اعلام کند چرا که با اقدامات بدون شفافیت به ثروت ملی و مردم ضربه می‌زنیم.

به گزارش ایلنا، معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه هزینه اقتصادی و مادی عدم بهره‌گیری از فناوری‌های نوین بسیار بالا است،‌ تصریح کرد: مزیت بخش فناوری اطلاعات در کشور وجود نیروهای با انگیزه،‌ بانشاط و با هوش و توان علمی بالا به شمار می‌رود.

عارف با اشاره به اینکه فناوری های نوین و همچنین فناوری های پیشران از بخش فناوری اطلاعات آغاز می‌شود، گفت: سهم بالای این بخش در اشتغال به ویژه فارغ التحصیلان باید مشخص شود و انتظار می‌رود یک سهم حداقلی ۲۰ درصدی از شاخص اشتغال‌زایی به حوزه فناوری اطلاعات اختصاص یابد.

معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: باید دید سهم فناوری اطلاعات در تولید ناخالص داخلی چیست و باید تکلیف کنیم ۱۰ درصد از سهم تولید ناخالص داخلی از حوزه فناوری اطلاعات باشد و این اغراق نیست، چرا که بازار خوب و ارزشمندی در داخل،‌ منطقه و جهان با توجه به برقراری تعاملات خوب منطقه‌ای و بین المللی و حضور جمهوری اسلامی ایران در تشکل‌ها و نهادهای بین‌المللی داریم.