وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: زنان پیشتاز تحولات جامعه هستند؛ اما با وجود این نقش مهم در همه جای دنیا، از حقوق و فرصت‌های برابر با مردان برخوردار نیستند.

وزارت علوم، حسین سیمایی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دیدار با گروهی از بانوان نخبه، نمونه و برتر دانشگاه‌هاو پژوهشگاه‌ها اظهار داشت: زنان در جوامع معمولاً از حقوق و فرصت‌های کمتری نسبت به مردان برخوردار بوده‌اند و در جوامع غربی چندین سال بعد از مردان به زنان حق رأی داده شد.

وی گفت: برخی مواقع قانون‌گذاران سعی می‌کنند در قوانین، حقوق عقب‌مانده زنان را جبران کنند اما ناخودآگاه و ناخواسته به نابرابری فرصت‌ها برای زنان دامن می‌زنند و آنان را از برخی فرصت‌ها محروم می‌کنند.

عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی افزود: همیشه نابرابری و نادیده گرفتن حقوق زنان توسط مردان ایجاد نمی‌شود؛ بلکه گروه‌هایی از زنان که قرائت خاصی از معارف دینی دارند این نابرابری را می‌پسندند و به آن دامن می زنند.

وزیر علوم در ادامه به تحولات فکری صورت گرفته در خصوص زنان پس از انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: حضرت امام خمینی «ره» و شهید مطهری نگاه متفاوتی از فقه سنتی به مسائل زنان و حضور آنان در جامعه داشتند و رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز تأکید ویژه‌ای بر جایگاه و نقش زنان در جامعه دارند.

به گزارش ایرنا ، وی تاکید کرد: در ایران از دوران مشروطه تاکنون، نگاه‌ها به مسائل زنان و حضور آنان در جامعه تفاوت زیادی پیدا کرده است که البته همه این تحولات در اثر مطالبات زنان صورت گرفته است و پاسخی به تقاضای آنان بوده است.

سیمایی به حضور پررنگ بانوان در آموزش عالی اشاره کرد و گفت: در کمتر کشور همسایه ایران این تعداد زنان نخبه و نمونه علمی وجود دارد و این ظرفیت مهم می‌طلبد که کارگروهی برای حل مسائل این جامعه بزرگ دانشگاهی با نگاه کارشناسی تشکیل شود.

وزیر علوم حفظ کرامت بانوان دانشگاهی کشور را یک ضرورت دانست و گفت : بخشی از این کرامت با ارتقای حقوق امکان‌پذیر است. در این راستا و با هدف افزایش حقوق اعضای هیات‌علمی جلسه‌ای با رئیس جمهور برگزار کردیم.