یک شرکت دانش‌بنیان با بهره‌گیری از تخصص و توانمندی‌های فنی خود، موفق به داخلی‌سازی کمپرسورهای گریز از مرکز مورد استفاده در صنایع نفت و گاز شده است که حدود ۳۰ درصد ارزآوری برای کشور به ارمغان می‌آورد.

معاونت علمی ریاست‌جمهوری، این شرکت دانش‌بنیان، با فروش ۲۲۰ میلیون دلاری در سال ۲۰۲۳، به یکی از بازیگران صنعت کمپرسور در کشور تبدیل شده و با داخلی‌سازی کمپرسورهای گریز از مرکز، گام‌های بلندی در راستای ارزآوری و کاهش وابستگی به واردات تجهیزات برداشته است. همچنین با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، در زمینه‌هایی همچون ساخت و احداث پکیج‌ها و پلنت‌های هوای ابزار دقیق، تولید گازهای صنعتی به روش‌های مادون سرد و جذبی، و همچنین تولید گاز هیدروژن و کمپرسورهای گازهای فرآیندی فعالیت می‌کند.

کمپرسورهای گریز از مرکز به عنوان قلب تپنده فرآیندهای نفت و گاز، نقش کلیدی در افزایش فشار گاز و انتقال مؤثر آن در سیستم‌های مختلف ایفا می‌کنند. با تولید این تجهیزات در داخل کشور، دسترسی به تکنولوژی‌های پیشرفته‌تر و کاهش وابستگی به واردات تجهیزات خارجی فراهم می‌شود.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان در خصوص زمینه کاری این شرکت گفت: فعالیت‌های شرکت شامل مراحل مختلفی مانند مهندسی و طراحی، بازرگانی و تأمین کالا، ساخت و تولید، بازرسی‌های فنی، نصب و راه‌اندازی، و آموزش‌های بهره‌برداری است. تمام این خدمات تحت سیستم مدیریت یکپارچهانجام می‌شود که کیفیت و کارایی را در هر مرحله تضمین می‌کند.

علیرضا صدری، «کمپرسور» را به عنوان ابزارهای کلیدی در صنایع خواند و اظهار کرد: در دنیای امروز که نیاز به انرژی فشرده و پایدار در صنایع مختلف به وضوح احساس می‌شود، کمپرسورها به عنوان تجهیزات کلیدی مورد توجه قرار گرفته‌اند. این دستگاه‌ها بر اساس مکانیزم‌ فرایندی به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند: کمپرسورهای جابجایی مثبت و کمپرسورهای انرژی جنبشی.

به گزارش ایرنا ، وی ضمن اشاره به اینکه در این میان، کمپرسورهای گریز از مرکز با ویژگی‌های منحصربه‌فرد خود، در زمره تجهیزات پیشرفته و کارآمد با توانایی تأمین نیازهای متنوع صنعتی قرار دارند، افزود: کمپرسورهای گریز از مرکز، به دلیل جریان رانش شعاعی خود، در رده کمپرسورهای داینامیک قرار می‌گیرند. این کمپرسورها با استفاده از پره‌های دوار، انرژی جنبشی گاز خنک را افزایش می‌دهند و فشار و دمای سیال نیز افزایش می‌یابد.

این فعال فناور ضمن اشاره به اینکه، توربو کمپرسورهای گریز از مرکز می‌توانند حجم بالایی از سیال فشرده، معادل چندین کمپرسور کوچکتر از فناوری‌های دیگر، نظیر اسکرو را تولید کنند، خاطرنشان کرد: این ویژگی‌ها نقش مؤثری در بهینه‌سازی مصرف انرژی، افزایش راندمان تولید و صرفه‌جویی در هزینه‌ها دارند. همچنین، با دور بالایی که دارند، هوای فشرده مداوم و یکنواختی را تولید می‌کنند که باعث جلوگیری از ایجاد شوک در شبکه مصرف می‌شود.