یک تحلیل انجام شده با استفاده از داده‌های ماهواره‌ای، شواهد و مدارک محکمی فراهم کرده حاکی از اینکه جلبک‌های سمی ناشی از تغییرات آب و هوایی موجب مرگ مرموز ۳۵۰ فیل آفریقایی در کشور بوتسوانا طی سال ۲۰۲۰ شده است.

از ساینس‌بلاگ، این تحقیقات انجام شده با هدایت «کینگز کالج» لندن فاش کرده است چگونه تغییر شدید از خشکسالی به باران‌های شدید، شرایط مرگباری در تالاب‌های سرتاسر منطقه «دلتای اوکاوانگو» کشور بوتسوانا -یکی از مهم‌ترین اکوسیستم‌های سیاره زمین – ایجاد کرد.

زمانی که لاشه‌های فیل‌ها شروع به ظاهر شدن در سراسر منطقه دلتای اوکاوانگو در شمال شرقی بوتسوانا در ماه‌های مه و ژوئن سال ۲۰۲۰ کرد، نگرانی‌های جهانی ایجاد کرد. مقیاس این مرگ و میر فیل‌ها بی‌سابقه بود. ۳۵۰ فیل جان باخته بودند در حالی که عاج آنها هم دست نخورده بود که این مساله احتمال کشته شدن آنها توسط شکارچیان را منتفی می‌کرد.

اکنون پژوهشگران با استفاده از فناوری ماهواره‌ای و تحلیل فضایی، زنجیره رویدادهای بوم‌شناختی منجر به این تراژی را در کنار هم قرار داده اند.

داوید لومیو دانشجوی دکتری دانشکده جغرافی کینگز کالج لندن و مولف اصلی این مطالعه گفت: بوتسوانا محل زندگی یک‌سوم کل فیل‌های آفریقا است و این مرگ و میر بی‌سابقه در میان بزرگترین جمعیت باقی مانده آنها نشان دهنده تشدید نگرانی‌ها درباره تاثیر خشکسالی و تغییرات آب و هوایی بر دلتای اوکاوانگو است.

به گزارش گروه علمی ایرنا ، وی گفت: تحلیل ما ۲۰ تالاب (آبشخور فیل‌ها) را در نزدیکی لاشه‌های تازه فیل‌ها شناسایی کرد که در سال ۲۰۲۰ افزایش رشد قارچ‌ها را در مقایسه با مجموع سه سال پیش از آن تجربه کرده بودند. این تالاب‌ها (waterholes ) همچنین بالاترین میانگین زیست توده را در سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۳ نشان می‌دهند.

این گروه تحقیقاتی کشف کرد فیل‌ها احتمالا به‌طور میانگین ۱۶.۵ کیلومتر از این چاله‌های آب سمی پیاده‌روی کردند و حدود ۸۸ ساعت پس از تماس با این آب‌های سمی از پا در آمدند.