معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور از برنامه معاونت علمی در تهیه ابزار دستیار هوش مصنوعی برای رئیس‌جمهور و همه وزیران کابینه دولت چهاردهم تا شش ماه آینده خبر داد.

حسین افشین امروز (سه‌شنبه, ۱۳ آذرماه) در نشست خبری افزود: با دسترسی رئیس‌جمهور و وزرا به این ابزار دستیار هوش مصنوعی، دسترسی به داده‌ها و البته اخذ بهترین تصمیمات مدیریتی برای آنها تسهیل خواهد شد.

وی همچنین گفت: اکنون سکو یا پلتفرم هایی توسط فناوران در کشور توسعه یافته است. یکی از نیازهای آنها جمع آوری داده های مختلف است و باید تسهیل گری در دسترسی به اطلاعات شکل گیرد.
معاون علمی رئیس جمهور با اشاره به جی‌پی‌یو و سی‌پی‌یو ها به عنوان پردازشگرهای گرافیکی گفت: نبود این تجهیز در کشور به عنوان یکی از زیر ساخت‌های محاسباتی مانع ساخت زیرتراشه و میکروالکترونیک توسط فناوران کشور و بر همین اساس یک پروژه ملی با عنوان سهند تعریف شده است.

افشین یکی از بزرگترین اهداف خود در زمان تصدی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را ایجاد شهر میکروالکترونیک عنوان کرد و گفت: این برنامه تدوین شده و اجرای آن آغاز شده و نخستین مزرعه یا دیتاسنتر و مزرعه جی‌پی‌یو تا اوایل سال ۱۴۰۴ به بهره برداری خواهد رسید. معماری این مزرعه آغاز شده و سرمایه‌گذاران برای مشارکت رد این پروژه باید بر اساس معماری طراحی شده وارد شوند ضمن اینکه طراحی الگوریتم‌ها و سیستم عامل بومی گام دیگر معاونت علمی در توسعه هوش مصنوعی است.

وی همچنین از فعال شدن یک گروه ۷۰ نفره در یکی از دانشگاه های مطرح کشور برای توسعه الگوریتم و سکوی بومی هوش مصنوعی خبر داد و گفت: با تکمیل این سکو حمایت‌های معاونت در حوزه هوش مصنوعی بر همین اساس خواهد بود. توسعه این پرژه از مهر ماه امسال آغاز شده و تا اوایل سال ۱۴۰۴ نسخه آزمایشی آن ارائه و حدود یکسال بعد نیز نسخه کامل آن رونمایی خواهد شد.

چابک‌سازی معاونت علمی با کاهش ستادها به ۸ ستاد

وی با بیان اینکه، شمار فعلی ستادهای فناورانه ذیل این معاونت ۲۳ ستاد است، از برنامه معاونت علمی برای کاهش ستادهای زیرمجموعه خود به حداکثر ۸ ستاد با هدف چابک‌سازی هر چه بیشتر ماموریت‌های محوله این ستادها خبر داد.

افشین از ستادهای فناورانه معاونت علمی به عنوان موتور محرک و فکری این مجموعه یاد کرد و در عین حال اذعان داشت که بنا به دلائلی این ستادها ضعیف شده‌اند.

معاون علمی رئیس جمهور، یکی از دیگر از دلایل این تصمیم را ساماندهی بهینه نیروهای کیفی معاونت علمی و افزایش هر چه بیشتر اثربخشی عنوان کرد و افزود: البته تعدادی از ستادها تجمیع شده‌اند و یک سرپرست برای آنها تعیین شده است اما برخی از آنها از مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی برخوردارند و تجمیع آنها نیازمند هماهنگی با این شوراست.

وی تاکید کرد: ستادهای جدید معاونت علمی باید از دو شاخصه افزایش هر چه بیشتر درجه علمی و همچنین توان برقراری ارتباط با اندیشکده‌های نخبگانی برخوردار باشند.
رئیس‌جمهور و وزیران به دستیار هوش مصنوعی مجهز می‌شوند

توقف طرح مهندسی معکوس خودرو تسلا در ایران

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور همچنین در پاسخ به سوالی درخصوص پروژه مهندسی معکوس خودرو تسلا در ایران، تصریح کرد: این پروژه در ایران در حد یک طرح باقی مانده و پیشرفت خاصی نداشته و متوقف شده است.

وی افزود: البته در بخش موتور الکترونیکی خودرو تسلا اقداماتی در حال انجام است، ضمن اینکه طراحی پلتفرم خودروی برقی به سرمایه‌گذاری سنگینی حدود یک میلیارد دلار نیاز دارد.

به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، افشین با اشاره به اینکه هم اکنون در بخش تولید خودروهای داخلی، طراحی پلتفرم‌های جدید وجود ندارد، دلیل این مهم را وجود تقاضاهای زیاد مردمی و نوبت‌های طولانی برای خرید خودرو دانست و افزود: با این شرایط، خودروسازان دلیلی برای ایجاد پلتفرم‌های جدید نمی‌بینند.

وی بیان داشت: دو خودروساز داخلی هم اکنون از پلتفرم‌های قدیمی استفاده می‌کنند و دائما با تغییرات کوچک و یکسان در ظاهر خودرو، ادامه فعالیت می‌دهند به‌طوری‌که مثلا خودروی تارا بر پایه پلتفرم یک ماشین دیگر طراحی شده است.

رئیس‌جمهور و وزیران به دستیار هوش مصنوعی مجهز می‌شوند

خرید و فروش ملک و خودرو با همکاری معاونت علمی ساماندهی می‌شود

معاون علمی رئیس‌جمهور همچنین در پاسخ به ایرنا در خصوص برنامه این‌ معاونت برای خدمات‌رسانی ملموس‌تر به مردم از جمله کاهش تورم که بخش مهمی از علت افزایش قیمت‌ها وجود دلالان است، گفت: البته یکی از دلایل اصلی افزایش تورم در حوزه اقتصاد مربوط به عرضه و تقاضاست اما در شرایط عادی، بخش‌هایی از این تورم به واسطه حذف دلال‌ها قابل کنترل است.

وی از همکاری مجموعه معاونت علمی با قوه قضاییه برای ایجاد یک سامانه تخصصی برای خرید و فروش ملک و خودرو در آینده نزدیک خبر داد.

افشین تصریح کرد: به واسطه این سامانه که توسط بخش خصوصی راه‌اندازی خواهد شد، ضمن شناسایی هویت و اعتبار افراد، مردم به راحتی ملک و ساختمان و خودرو خود را برای فروش عرضه خواهند کرد.

وی تاکید کرد: به طور حتم حذف دلالان مسکن و خودرو به واسطه راه‌اندازی سامانه جدید تا حدودی به کنترل قیمت‌ها در این دو بخش کمک خواهد کرد.

رئیس‌جمهور و وزیران به دستیار هوش مصنوعی مجهز می‌شوند