با گذشت صد روز از فعالیت مسعود پزشکیان به عنوان رئیس دولت چهاردهم که با شعار وفاق ملی پا به عرصه مدیریت اجرایی کشور گذاشته است با هدف ارزیابی تحقق وعده های دولت در این مدت و همچنین اقدامات انجام شده دراین مسیر با مصطفی کواکبیان سیاستمدار اصلاح طلب و دبیرکل حزب مردم سالاری با سابقه دو دوره نمایندگی مجلس از حوزه های انتخابیه سمنان و تهران، گفت و گویی انجام داده ایم که در ادامه می خوانید:
ایرنا: با توجه به اینکه چند ماهی از استقرار دولت چهاردهم میگذرد به عنوان سوال اول ارزیابیتان را از عملکرد دولت آقای پزشکیان در چند ماه گذشته بفرمایید و اینکه به نظر شما ایشان تا چه حد به وعده خودشان در استفاده از نخبگان و کارشناسان عمل کردند؟
کواکبیان: در پاسخ به سوال شما درباره عملکرد ۱۰۰ روزه دولت چهاردهم، شاید برای ارزیابی قدری زود باشد و باید فرصت ۶ ماههای از دولت بگذرد که قضاوت دقیقتری در مورد عملکرد دولت چهاردهم داشته باشیم. اما همین بازه زمانی بیانگر این است که آقای پزشکیان در چارچوب شعار وفاق ملی تا حد زیادی تلاش خودشان را عملیاتی کرده و توانسته دولتی را شکل دهد به جای اینکه جناحها را به جان یکدیگر بیندازد و درگیریهای جناحی و سیاسی در آنها شکل بگیرد، بیایند دست به دست هم بدهند و دشمنیها را کنار بگذارند و با اتحاد و انسجام بیشتر در راستای منافع ملی اقداماتی را انجام دهند.
البته واقعیت این است که برخی از دوستانی که برای آقای دکتر پزشکیان در دوران تبلیغات انتخاباتی تلاش فراوانی انجام دادند تا حدودی ناراضی هستند؛ من معتقدم یاران واقعی و طرفداران جدی آقای پزشکیان در دولت چهاردهم امروز در بدنه مدیریت اجرایی به صورت کمرنگ حضور دارند، یعنی کسانی که خیلی تلاش کرده بودند و دلسوزانه با افکار و دیدگاهها و رویکردهای آقای دکتر پزشکیان همراهی کردند، توقعشان این بود که افراد دولت را هم همانگونه ببینند اما شرایطی پیش آمده که در این دولت حضور ندارند.
کواکبیان: تحقق وعده های پزشکیان نیاز به زمان دارد/ با بگیر و ببند کسی باحجاب نمی شود
من افرادی را که در این دولت حضور دارند به سه دسته تقسیم میکنم؛ نخست کسانی که در جریانات سیاسی قبلا نقش چندانی نداشتند و بیشتر افراد تکنوکرات و کارکردگرا و عملگرا بودند و شاید خیلی هم سر از جناحبندیهای سیاسی در نمیآورند. اینها که کم هم نیستند اکنون در میان اعضای کابینه تا رؤسای برخی سازمانها و نهادهای زیر مجموعه دولت حضور دارند.
به گزارش ایرنا ، عدهای هم هستند که در ستاد آقای دکتر پزشکیان فعالیتی نداشتند اما خط و ربط دارند، جناحبندی سیاسی دارند؛ اینها هم به هر دلیلی از وجودشان در این دولت استفاده میشود. افرادی هستند که البته نمیگویم که لزوماً در ستاد رقیبان انتخاباتی از جمله آقای جلیلی بودند اما در ستاد آقای پزشکیان هم نبودند، در ستادهای دیگر بودند که بالاخره آمدند و امروز ایفاگر نقشی در دولت چهاردهم هستند.
عده دیگری هم هستند که البته تعدادشان کم است افرادی که با تمام وجود در انتخابات خدمت کردند و در ستاد دکتر پزشکیان بودند. این سه گروه اکنون در دولت حضور دارند و هر کدامشان بخشی از فعالیتها را شکل میدهند.
از شعار وفاق، منتقدان دولت بیشتر بهرهمند شدند تا هواداران
من در جلسه خانه احزاب با آقای رئیسجمهور به ایشان گفتم واقعیت این است که برخی از وعدههای شما هنوز به صورت محسوس برای مردم اجرایی نشده است؛ البته نمیخواهم بگویم شما تلاش نکردید، اما میخواهم بگویم که به صورت ملموس و محسوس برای مردم جلوه نکرده است که شما آن وعدهها را اجرا میکنید.
مثلا همین داستان رفع فیلترینگ هنوز که هنوز است ما مشکلاتی داریم بحث خود افرادی که از طریق فروش فیلترشکنها پول در میآورند و منبع درآمد درست کردهاند. غیر از آن سرعت اینترنت که در اختیار هیچکسی جز دولت نیست که باید تلاش بیشتری داشته باشد. من زمانی نماینده کمیسیون امنیت ملی در مرکز ملی فضای مجازی بودم از این رو میدانم که میشود و این اتفاق باید بیفتد، اما الان کمتر محسوس است و بسیاری از مردم برای مشغلههای کسب و کارشان مشکلات عدیدهای دارند.
یا به عنوان مثال موضوع FATF که یکی از وعدهها بود اما هنوز عملی نشده و متاسفانه در مجمع تشخیص مصلحت نظام گیر کرده است، آقای پزشکیان باید موضوع را جدی پیگیری کنند. همینطور در مورد برخورد خشن با زنان و افراد جامعه، که تحت عنوان طرح نور یا امثال آن مطرح شده بود و آقای پزشکیان با این موضوع مخالفت است، یا همان تغییری که باید احساس شود، و هنوز این تغییر اتفاق نیفتاده است! برخی از دوستان آقای پزشکیان فکر میکنند که ما اتاق فکر ایشان هستیم و تصمیم میگیریم، آنها میگویند چرا نباید تغییری که باید ایجاد میشد ایجاد شده باشد؟ ما گفتیم شاید زمان کوتاهی میبرد، باید صبور باشیم.
برخی از دوستان ما میگویند اگر دولت مرحوم رئیسی ادامه پیدا میکرد هم همین وضعیتی بود که الان میبینیم،بنده قبول نداشتم و گفتم که باید قدری صبوری به خرج داد. باید زمان بدهیم و حداقل باید ۶ ماه زمان بگذرد تا بتوانیم به نتایجی برسیم.
البته من نمیگویم بعد از ۶ ماه معجزات خارقالعادهای اتفاق میافتد، اما نسبت به ۶ ماه قبل احتمالاً در وضعیت مردم و وضعیت جامعه و روابط میان نهادهای مدنی و خود اجزای دولت تفاوتهای ایجاد میشود.
من در یک جمله عرض کنم که وفاق ملی شعار بسیار خوبی بود، اما بیشتر از اینکه طرفداران واقعی آقای دکتر پزشکیان از این شعار بهرهمند شوند کسانی از این شعار استفاده میکنند که چندان حمایت جدی در انتخابات از دکتر پزشکیان نداشتند!
Monday, 23 December , 2024