رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان با بیان اینکه دستگاه‌های عضو و همکار شورای ملی سالمندان، یکی از دلایل مهم عدم تحقق اهداف سند ملی سالمندان را نبود بودجه مشخص در این خصوص می‌دانند، گفت: علی‎رغم ابلاغ رسمی سند ملی سالمندان در سال ۱۳۹۹، تاکنون ردیف بودجه‌ لازم به موضوع سالمندی در برنامه‌های بودجه کشور گنجانده نشده است.

مژگان رضازاده با بیان اینکه طبق سرشماری‌های مرکز آمار ایران از سال ۱۳۳۵ تا ۱۳۹۵ جمعیت افراد ۶۰ سال به بالا در کشور از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر به ۷ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر افزایش داشته است، اظهار کرد: طی ۶ دهه گذشته، افزایش جمعیت سالمندان روند کند و آرامی داشته، اما این روند در سال‌ها و دهه‌های آینده سرعت بیشتری به خود گرفته است، به طوریکه براساس پیش‌بینی‌های جمعیتی تعداد سالمندان ۶۰ ساله و بالاتر از ۷.۴ به ۳۳.۴ میلیون نفر در سال ۱۴۳۵ خواهد رسید.

وی افزود: تا سال ۱۴۳۵ تعداد سالمندان ۶۵ ساله و بالاتر نیز از ۵ میلیون نفر به حدود ۲۳ میلیون نفر افزایش خواهد داشت، این موضوع نشان می‌دهد که موضوع سالمندی می‌تواند در آینده ایران تاثیرات زیادی داشته باشد.

رییس دبیرخانه شورای ملی سالمندان ادامه داد: از طرفی دیگر بررسی‌ها نشان می‌دهد که علی‌رغم اهمیت موضوع سالمندی به‌عنوان یکی از چالش‌های پیش‌روی ایران فردا؛ در برنامه هفتم توسعه اشاره به این موضوع نشده است.

رضازاده تصریح کرد: از سوی دیگر علیرغم ابلاغ رسمی سند ملی سالمندان در سال ۱۳۹۹، تاکنون ردیف بودجه‌ لازم به موضوع سالمندی در برنامه‌های بودجه کشور گنجانده نشده است، لذا دستگاه‌های عضو و همکار شورای ملی سالمندان، یکی از دلایل مهم عدم تحقق اهداف سند ملی سالمندان را نبود بودجه مشخص در این خصوص می‌دانند.

وی با اشاره به اینکه لازم است پیش‌بینی لازم جهت بودجه مورد نیاز حوزه سالمندی برای مواجهه با این موضوع اجتماعی در نظر گرفته شود، بیان کرد: به طور کلی طی سنوات گذشته تاکنون ردیف بودجه‌ مشخصی به موضوع سالمندی در لوایح بودجه اختصاص داده نشده است.
رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان در همین راستا گفت: با توجه به وضعیت افزایش قابل ملاحظه جمعیت سالمندان، لازم است ردیف بودجه اختصاصی در لایحه بودجه ۱۴۰۴ توسط متولیان امر از جمله مجلس و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی به این حوزه اختصاص پیدا کند.

رضازاده با اشاره به اینکه برنامه‌ها و سیاست‌های حوزه سالمندی باید براساس پیمایش سالمندی تدوین شود، خاطرنشان کرد: از جمله مهم‌ترین علل عدم انجام پیمایش در حوزه سالمندی در کشور، نبود ردیف بودجه برای این موضوع و مشکلات سالیان اخیر از جمله بیماری کرونا و عدم سرشماری در سالیان اخیر بوده است.

به گفته وی، در حال حاضر ۹ میلیون و ۸۶۶ هزار نفر از جمیعت کشور را سالمندان تشکیل داده‌اند که ۵۲.۲۷ درصد از این جمعیت را زنان و ۴۷.۷۳ درصد را مردان تشکیل می‌دهند. البته دبیرخانه درصدد است با همکاری مرکز ملی آمار ایران و موسسه ملی تحقیقات جمعیت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پیمایش ملی سالمندان را برای اولین بار در کشور اجرا کند.

به گزارش ایسنا ، رضازاده با اشاره به حوزه سالمندی در برنامه هفتم توسعه نیز گفت: متاسفانه در برنامه هفتم هم اشاره‌ای به این موضوع مهم جمعیتی نشده و پیگیری‌های زیاد شورای ملی در آن زمان جهت طرح موضوع سالمندی در برنامه هفتم نتایجی نداشته و این درحالیست که فقط در برنامه سوم توسعه به موضوع سالمندی توجه شده که این توجه درنهایت منجر به تشکیل شورای ملی سالمندان شده است.

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان معتقد است که اگرچه توجه به موضوع جوانی جمعیت بسیار ضروری و مهم است و اقدامات خوبی در این زمینه در حال اجراست، اما موضوع سالمندی و افزایش سن جمعیت نیز جنبه دیگر جمعیت و تغییرات آن است که اگر هم‌اکنون مورد توجه قرار نگیرد، در آینده در بعدهای مختلف اجتماعی، اقتصادی و مدیریت‌های کلان کشوری چالش برانگیز خواهد بود.