۲۶ آذر ماه را روز حمل و نقل نامیدند تا این روز تلنگری برای یادآوری وضعیت موجود و یا کسری‌های حوزه حمل و نقل عمومی باشد. حمل و نقل عمومی را ستون فقرات هر شهری می‌دانند و هر چقدر در یک شهر شبکه حمل و نقل عمومی گسترده‌تر و فعال‌تر باشد، طبیعتاً کمتر در آن […]

۲۶ آذر ماه را روز حمل و نقل نامیدند تا این روز تلنگری برای یادآوری وضعیت موجود و یا کسری‌های حوزه حمل و نقل عمومی باشد. حمل و نقل عمومی را ستون فقرات هر شهری می‌دانند و هر چقدر در یک شهر شبکه حمل و نقل عمومی گسترده‌تر و فعال‌تر باشد، طبیعتاً کمتر در آن شهر از آلودگی و ترافیک خبری هست؛ اما کلانشهر تهران که این روزها از تشدید آلودگی هوا رنج می‌برد،‌ حمل و نقلش قصه پر غصه دارد.

با اینکه مدیران شهری خیز بر نوسازی و بازسازی برداشتند؛ اما به نظر می‌رسد که راه طولانی در پیش دارند، حالا روز حمل و نقل فرصتی را فراهم کرده تا به بازخوانی شرایط فعلی حمل و نقل در تهران بپزداریم.

جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران در گفت وگو با ایسنا، به تشریح آخرین وضعیت حمل و نقل در شهر تهران پرداخته و بیان می‌کند: وقتی در مورد حمل و نقل شهر صحبت می‌کنیم، طبیعتاً حمل و نقل عمومی یعنی مترو و اتوبوسرانی مورد تأکید ماست، هر چند که می‌توان از تاکسی نیز به عنوان یک مد نیمه عمومی یاد کرد.

وی با بیان اینکه حمل و نقل دیگری نیز داریم که هرچند حمل و نقل عمومی محسوب نمی‌شود اما به همان اندازه واجد ارزش است و می‌توان به عنوان حمل و نقل پاک محسوب شود، به دوچرخه و اسکوتر اشاره کرده و می‌افزاید: حالا تهران حدود ۳۰۰ کیلومتر خطوط فعال مترو دارد که شامل خطوط داخلی و حومه ای می‌شود و با حضور حدود ۱۵۰۰ واگن مترو در حال کار است و به عنوان یکی از شاهرگ های حیاتی شبکه حمل و نقل عمومی تهران مطرح می شود و طبیعتاً برای اینکه بتوانیم به حداکثر بازدهی برسیم در شورای شهر تهران دو استراتژی تعریف کردیم.

به گزارش ایسنا ، تشکری هاشمی، تکمیل خطوط موجود متروی تهران را به عنوان استراتژی اول عنوان کرد و با تأکید بر اینکه بجز خط ۵ مترو که برنامه توسعه ای برای آن نداریم، مابقی خطوط درون شهری دارای برنامه‌های توسعه‌ای هستند، ادامه می‌دهد: به عنوان مثال در خط دو مترو، توسعه شرقی مدنظر است که از محل ایستگاه جشنواره تا ترمینال جدید شرق باید توسعه یابد و در اولویت برنامه سال‌جاری قرار دارد و همچنین در خط سه مترو هم توسعه جنوبی و ساخت پایانه در محدوده چهاردانگه و شاخه شمالی مدنظر است. همچنین در خط چهار مترو توسعه شرقی و غربی خط مترو در دستور کار قرار گرفته است.