باز هم سرما؛ باز هم چند روز متوالی است که آسمان بسیاری از شهرها و بویژه چند کلانشهر غرقِ دود هستند و هشدارهای هواشناسی هم در سطح قرمز و نارنجی؛ سردرد، سرگیجه، تهوع، سوزش چشم و گلو و ... نقطه مشترک احوالات ساکنان کلانشهرهای غرق در آلودگی‌ست.

روزگذشته مجددا سازمان هواشناسی کشور نسبت به افزایش غلظت آلاینده‌های جوی در تهران و سه کلانشهر دیگر هشدار داد و به کاهش تردد غیرضروری و پرهیز از حرکات ورزشی در فضای باز توصیه کرد.

این سازمان با صدور هشدار آلودگی سطح نارنجی‌رنگ از تشدید پایداری جو، از سه شنبه (۲۷ آذرماه) تا پنجشنبه (۲۹ آذرماه) خبر داد و تاکید کرد که طی این مدت در اصفهان، کرج، تهران و مشهد تشدید انباشت و افزایش غلظت آلاینده‌های جوی و کاهش کیفیت هوا پیش‌بینی می‌شود. به این ترتیب فزایش غلظت آلاینده‌ها و شاخص آلودگی هوا در حد ناسالم برای تمام گروه‌ها، در صورت عدم کنترل منابع آلاینده ثابت و متحرک به‌ویژه در نقاط صنعتی و پرتردد افزایش شاخص آلودگی به حد بسیار ناسالم و آستانه خطرناک انتظار می‌رود.

اما بنابر اعلام مسوولان سازمان هواشناسی، دلیل بالا رفتن شاخص کیفیت هوا در کلانشهرهایی مانند تهران، پایداری شرایط جوی و عدم وزش باد موثر است که همه ساله در همین ایام شاهد آن هستیم.
تاکید مسوولان در روزهای آلوده

در شرایط تکرار این روزهای خاکستری، مسوولان مربوطه اما تاکید دارند که مبتلایان به بیماری‌های قلبی و ریوی، سالمندان و کودکان از فعالیت‌های طولانی یا سنگین خارج از منزل خودداری کنند و افراد دیگر هم فعالیت‌های طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند؛ اما شاید سوال آن باشد که تبعات بلعیدن این حجم از آلودگی چیست و کِی عوارض خود را نشان می‌دهد؟ و البته مهمتر آنکه، آیا تنها تعطیلی یا غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌ها و ادارات، راهکار خروج از آلودگی است؟
خطر بیماری‌های قلبی و مرگ‌های زودرس

به گزارش ایسنا، دکتر عباس شاهسونی – رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، پیش از این به ایسنا تاکید کرده بود که در این شرایط آلودگی، افزایش قابل توجه بیماری‌های قلبی و عروقی یا ریوی و مرگ زودرس در بیماران قلبی و سالمندان و همچنین افزایش قابل توجه علائم تنفسی در کل جمعیت را شاهد هستیم.

وی همچنین ضمن تاکید بر استفاده بیشتر از مواد غذایی دارای آنتی اکسیدان و میوه و سبزیجات؛ توصیه دارد که در این شرایط آلودگی هوا، افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی و ریوی، سالمندان و کودکان از هر گونه فعالیت فیزیکی خارج از منزل اجتناب و افراد دیگر نیز از فعالیت‌های طولانی و سنگین خارج از منزل پرهیز کنند.

او همچنین تاکید دارد که در این شرایط، گروه‌های آسیب‌پذیر از ماسک‌های مناسب و استاندارد مورد تایید وزارت بهداشت استفاده کنند.