امروزه کمتر کسی است که مفهوم محیط زیست را نداند، شاید تا چند سال پیش واژه چندان ملموسی نبود اما در چند دهه گذشته به ویژه در یک تا ۲ دهه اخیر به علت فعالیت های غیرمنصفانه انسان و پایین آمدن تاب آوری طبیعت، به واژه ای آشنا تبدیل شده است، حتی حفاظت محیط زیست در قرن بیست و یکم به عنوان یکی از هشت هدف توسعه هزاره و یکی از سه پایه توسعه پایدار شناخته میشود.
بر این اساس کشورها با روش های مختلف در صدد جبران خسارت هایی برآمدند که نابخردانه بر طبیعت وارد کردند، یکی از این روش ها برگزاری نمایشگاه های تخصصی است که بستر مناسبی برای ارائه آخرین دستاوردها و فناوری ها، تبادل تجربیات و آشنایی بخش های دولتی با بخش های خصوصی است تا در کنار هم به راه حل مشترکی برای حفاظت محیط زیست و مولفه های زیستی برسند.
سازمان حفاظت محیط زیست نیز در این مسیر تاکنون ۲۲ دوره نمایشگاه تخصصی محیط زیست را برگزار کرده که دستاوردهای خوبی به همراه داشته است، امسال نیز بیست و دومین نمایشگاه بین المللی محیط زیست ۲۸ آذرماه با حضور محمد رضا عارف معاون اول رئیس جمهور، شینا انصاری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و جمعی از مسوولان و سفرای برخی کشورها در مجموعه شهر آفتاب آغاز به کار کرد.
با وجود اینکه این رویداد در آلوده ترین روزهای هوای تهران برگزار شد اما اقشار مختلف مردم از آن بازدید کردند و تعاملات خوبی میان آنها با بخش های دولتی صورت گرفت که امید را برای حفاظت بهتر از محیط زیست تقویت کرده است.
به گزارش ایرنا ، در این میان سازمان حفاظت محیط زیست علاوه بر مسوولیت سنگین برگزاری نمایشگاه، تلاش کرد تا بهترین بهره را از این فرصت به دست آمده ببرد بنابراین با شرکت های خصوصی و صنایع تفاهم نامه هایی امضا کرد تا بر اساس آن حفاظت از گونه های جانوری بهتر انجام شود، در این راستا تفاهم نامه همکاری میان سازمان حفاظت محیط زیست و فولاد نی ریز برای حفاظت از گورخر ایرانی و همچنین تفاهمنامه همکاری میان شرکت سیمان کردستان برای حفاظت و حمایت از گونه قوچ و میش ارمنی امضا شده است.
علاوه بر این ۴ رونمایی نیز با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست صورت گرفته است که می تواند مسیر را برای حفاظت بهتر از محیط زیست روشن تر کند.
امضای ۲ تفاهمنامه و ۴ رونمایی؛ بخشی از دستاورد نمایشگاه بینالمللی محیطزیست
همکاری سازمان حفاظت محیطزیست و فولاد نیریز برای حفاظت از گور ایرانی
در راستای حفاظت از گورخر ایرانی که گونه ای در خطر انقراض است تفاهم نامه همکاری به امضای حمید ظهرابی معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست، لیلا تاجگردون سرپرست اداره کل محیط زیست استان فارس و محسن مصطفی پور مدیر عامل شرکت فولاد نی ریز رسید.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در مراسم امضای تفاهم نامه گفت: کشور ما به لحاظ تنوعزیستی از کشورهای مهم جهان است و یکی از مشکلاتی که داشتیم این بود که در سال های اخیر نقشی برای مردم و شرکتها در نظر نگرفته بودیم، در این دوره سعی خواهیم کرد تا نقش مردم در حفاظت از محیط زیست پررنگتر شود و در حقیقت توافقسازی حفاظت از محیط زیست خواهیم داشت.
حمید ظهرابی افزود: شرکت فولاد نی ریز در مجاورت یکی از مهمترین و ارزشمندترین گونه های مهم کشور یعنی گور ایرانی است و برنامه حفاظتی از این گونه فعالیت بسیار ارزشمند است، بیش از هزار و ۲۰۰ راس گورخر ایرانی در زیستگاههای اطراف زیست میکنند، امیدواریم برای بهبود مطلوبیت و افزایش مرتع و جمعیت این گونه اقدامات لازم را انجام دهیم تا تمرکز گونه در یک منطقه نباشد، آنها را در زیستگاههای متعدد داشته باشیم تا با شیوع بیماری و استرس های محیطی از بین نروند.
امضای ۲ تفاهمنامه و ۴ رونمایی؛ بخشی از دستاورد نمایشگاه بینالمللی محیطزیست
امضای تفاهمنامه همکاری حمایت از قوچ و میش ارمنی کردستان
در ادامه برگزاری نمایشگاه محیط زیست، تفاهم نامه همکاری میان اداره کل محیط زیست استان کردستان به نمایندگی از سازمان حفاظت محیطزیست و شرکت سیمان کردستان با هدف حمایت از گونه قوچ و میش ارمنی به امضا رسید.
در این جلسه نیز معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تنوع زیستی بالای کشور و به تبع آن استان کردستان گفت: لازم است نقش مشارکت های مردمی و ایجاد حساسیت صنایع با مسولیت اجتماعی در حفاظت از محیط زیست پررنگ تر شود.
حمید ظهرابی افزود: شرکت سیمان در مجاورت یکی از مهمترین و ارزشمندترین مناطق تحت مدیریت سازمان محیط زیست کشور و استان قرار دارد بر این اساس برنامه حفاظتی از قوچ و میش ارمنی منطقه فعالیت بسیار ارزشمند است.
وی تاکید کرد: این شرکت باید با اقدامات و برنامه ریزی و همسو بودن با محیط زیست در راستای افزایش جمعیت، فرهنگ سازی و حمایت از این گونه عمل کند.
همچنین فرزاد زندی سرپرست اداره کل محیط زیست استان کردستان با ابراز خرسندی از انعقاد این تفاهم نامه، گفت: برای آنکه بتوانیم از این گونه ارزشمند و در معرض آسیب حمایت کنیم، تفاهمنامهای با کارخانه سیمان کردستان منعقد شد تا حامی مالی برای حفاظت از این گونه ارزشمند باشد، در مرکز تکثیر و پرورش قوچ و میش ارمنی تاکنون حدود ۲۸۵ راس پرورش دادیم که به مناطق دیگر در سراسر کشور ارسال کرده ایم.
Monday, 23 December , 2024