سازمان ملی هوش مصنوعی که در دولت قبل افتتاح شد در دولت جدید با پیچیدگی‌هایی در اصل ماهیت آن مواجه شده و باید دید تا سه ماه آینده که اساسنامه آن به تصویب می رسد، کارکرد اصلی‌اش چه خواهد بود.

ماجرا درباره یک سازمان حساس و استراتژیک است؛ سازمانی با عنوان «سازمان ملی هوش مصنوعی» که در دولت سیزدهم زیر نظر ریاست جمهوری افتتاح شد و قرار بود متولی «هوش مصنوعی» در کشور باشد اما درباره ماهیت، کارکرد و مدیریتش در دولت جدید ابهامات و تناقضاتی وجود دارد.

ایجاد سازمانی استراتژیک در انتهای دولت سیزدهم

سرعت بالای پیشرفت فناوری و تکنولوژی در دنیا بالاخص در حوزه هوش مصنوعی، مسئولان دولت گذشته را به این سمت و سو سوق داد که به فکر راه اندازی سازمانی ویژه در حوزه هوش مصنوعی بیفتند و در همین راستا کلیات تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی ۳۰ خرداد ۱۴۰۳ به تصویب رسید و مقرر شد تا افق ۱۴۱۲ ایران با برخورداری از زیست‌بوم هوش مصنوعی پیشرفته و نوآور در بین کشورهای پیشرو در فناوری‌های هوش مصنوعی دنیا قرار گیرد.

مسئولان متولی دولت سیزدهم وظیفه این سازمان را ایجاد زیرساخت‌هایی شامل یک ایجاد یک مزرعه پردازشی خوب، طراحی و اجرای الگوهای بزرگ نرم‌افزاری و جمع آوری داده‌های آماده به کار در حوزه هوش مصنوعی تعریف کرده بودند اما عمر دولت سیزدهم به اجرای این برنامه‌ها کفاف نداد و مدیریت آن به دولت بعد محول شد.

ادامه کار سازمان ملی هوش مصنوعی در دولت چهاردهم مشروط شد

به گزارش خبرنگار مهر، با نیمه کاره ماندن دولت سیزدهم، حواشی پیرامون این سازمان در دولت چهاردهم آغاز شد. ماجرا از آنجا شروع شد که فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت اواخر مهرماه در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره تکلیف سازمان هوش مصنوعی در دولت جدید این‌طور اظهار نظر کرد که اساسنامه سازمان ملی هوش مصنوعی در حال تدوین است و در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب خواهد رسید. او این را هم افزود که تا زمان تصویب و انتخاب ریاست این سازمان، همه برنامه‌های هوش مصنوعی طبق برنامه هفتم توسعه در معاونت علمی بررسی می‌شود.