استادان صاحب‌نام و کارشناسان حوزه‌های مختلف در همایش ملی با محوریت توسعه جزایر سه‌گانه و وفاق با همسایگان‌، راهکارهای مختلفی برای این موضوع ارائه داده و ضمن رد تئوری تنهایی ایران خواستار گفت‌وگو ابتدا در سطح ملی، تقویت مولفه‌های تعامل با همسایگان و بازتعریف جایگاه ایران شدند.

به دنبال بالا گرفتن ادعاهای نادرست درباره مالکیت جزایر سه‌گانه ایرانی در خلیج فارس (ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک) در ماه‌های اخیر و با توجه به مسئولیت اجتماعی دانشگاهیان در زمینه بررسی مسائل روز، تحلیل شرایط و ارائه راهکارهای کارآمد و علمی با هدف افزایش امنیت و فراهم ساختن زمینه توسعه و پیشرفت، دانشگاه علامه‌طباطبائی امروز (دوشنبه) همایشی ملی با نام «توسعه اقتصادی و اجتماعی جزایر سه‌گانه و تقویت وفاق با همسایگان» با هدف هم‌اندیشی درباره چشم‌انداز توسعه این جزایر برگزار کرد.

شجاع احمدوند سرپرست دانشگاه علامه و محمد بهشتی عضو شورای عالی میراث فرهنگی ‌و استادان این دانشگاه در دانشکده مدیریت گردهم آمدند تا راهکاری را برای توسعه اقتصادی و اجتماعی جزایر سه گانه ارائه دهند. این استادان پیش از برگزاری این همایش از جزایر سه گانه بازدید کردند.

دانشگاه می تواند طراحی مدل توسعه جزایر را برعهده بگیرد

دبیر علمی این همایش به موضوع حاکمیت در جهان نوین پرداخت و گفت: بنیاد حاکمیت امروز در جهان نوین زیست بهتر و خیر عمومی در فضای جهانی است ‌و این موضوع جایگزین حاکمیت برای امنیت ‌پرهیز از خطرها شده است.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، حسین سلیمی با طرح این پرسش که چگونه می‌توان این حاکمیت را در مسیر توسعه نگه داشت و ایران چگونه می تواند به این مدل دست یابد؟ به نمونه‌هایی از توسعه جزایری دور از سرزمین اصلی نظیر مدل های پورتوریکو و گودالوپ اشاره کرد و گفت: شاید این مدل ها به ما در توسعه جزایر سه گانه کمک کند.

استاد دانشگاه علامه طباطبائی پیش نیاز ایجاد توسعه را وجود جامعه دانست و از چهار زمینه امکان توسعه برای جزایر گفت که این زمینه ها شامل گردشگری، بازهای تجاری منطقه آزاد، حفظ محیط زیست است.

دبیر علمی همایش معتقد است دانشگاه می تواند طراحی مدل توسعه جزایر را برعهده بگیرد و به همین منظور پیشنهاد می شود طرح مدل توسعه جزایر سه گانه به کنسرسیومی از چهار دانشگاه برتر به علاوه دانشگاه خلیج فارس سپرده شود.

ابوالفضل دلاوری استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی هم در میزگرد بعد از آیین افتتاحیه این همایش گفت: ما نگاه درستی به کل منطقه خلیج فارس نداشتیم. توسعه راهبردی برای حل منازعه ‌و توسعه جزایر راهی به سوی وفاق نه‌تنها با همسایگان بلکه با جهان است.