به گزارش قلم اقتصاد به نقل از خبرنگار فولاد، مسعود پزشکیان، شامگاه چهارشنبه، در نشست با مدیران صنعت فولاد کشور، با اشاره به آسیبهای وارده از قطع برق و گاز بر صنایع تولیدی گفت: یکی از چالشهای اساسی پیشِ روی ما، تأمین پایدار سوخت برای صنایع است. باید هرچه سریعتر تدابیری اتخاذ کنیم تا بتوانیم با عبور از این بحران، به وضعیت قابلاتکا و مطمئن دست یابیم.
برنامهریزی دولت برای تولید ۳۰ هزار مگاوات برق از محل انرژیهای تجدیدپذیر
وی با تصریح این موضوع که امروز راهی جز حرکت بهسوی بهرهگیری از انرژیهای تجدیدپذیر نداریم، افزود: گام نخست، اصلاح الگو و میزان مصرف انرژی در کشور است؛ اما نگاه اصلی باید به سمت تحقق کامل استفاده از انرژیهای پاک معطوف شود. در همین راستا، دولت برنامهریزی کرده است تا در سال آینده از محل انرژیهای تجدیدپذیر ۳۰ هزار مگاوات برق تولید کند و انتظار میرود مدیران صنعت فولاد نیز در سرمایهگذاری در این مسیر پیشگام باشند.
صنایع کشور در سال گذشته از ناترازی انرژی، متحمل ۱۷۵ هزار میلیارد تومان خسارت شدهاند
رئیسجمهوری با انتقاد از سیاستگذاریهای نادرست گذشته در حوزه صنایع انرژیبر اظهار داشت: طبق گزارش وزیر نیرو، صنایع کشور در سال گذشته از ناترازی انرژی، متحمل ۱۷۵ هزار میلیارد تومان خسارت شدهاند. این در حالی است که با تخصیص یکچهارم این هزینه به توسعه انرژیهای تجدیدپذیر، میتوانستیم از وقوع چنین خساراتی جلوگیری کنیم. افزون بر این، صدور مجوزهای غیرکارشناسی و بدون پشتوانه، مشکلات فراوانی را به وجود آورده و منابع ارزشمند کشور را هدر داده است.
وی با بیان اینکه به دنبال یافتن مقصر نیستیم، بر عزم دولت چهاردهم بر اجرای تعهدات و تحقق اهداف تأکید کرد و گفت: ادارات دولتی مکلف خواهند بود برق مصرفی خود را از طریق نصب و بهرهگیری از پنلهای خورشیدی تأمین کنند. این رویکرد بخشی از تلاش دولت برای اصلاح مصرف انرژی و ترویج استفاده از انرژیهای پاک است.
رئیسجمهوری در ادامه با اشاره به بحران کمآبی کشور عنوان کرد: مشکل کمآبی نهتنها یکی از چالشهای جدی، بلکه مهمترین معضل ملی است. احداث بسیاری از صنایع در مناطق خشک کشور، بدون توجه به منابع آبی لازم، فشار مضاعفی بر شبکه آبرسانی و منابع آب کشور وارد کرده است. هرگونه توسعه صنعتی باید با در نظر گرفتن منابع آبی و الزامات محیطزیستی برنامهریزی گردد تا از تشدید بحران جلوگیری شود.
وی بر اهمیت مشارکت شرکتهای صنعتی در حل معضلات ملی تأکید کرد و گفت: صنعت فولاد و دیگر صنایع بزرگ باید در انتهای این مسیر به مردم اثبات کنند که توانستهاند ضمن مشارکت با دولت و مدیریت و سرمایهگذاریهای اصولی، بحران ناترازی انرژی را برطرف کنند؛ این همان هدفی است که ما به دنبالش هستیم.
تشریح مشکلات صنعت فولاد از سوی مدیران صنعت فولاد کشور
در این نشست، مدیرعامل فولاد مبارکه و مدیران صنعت فولاد ضمن قدردانی از پیگیریهای مستمر رئیسجمهوری برای تسهیل فعالیتهای تولیدی، مشکلاتی نظیر دشواری تأمین مالی پروژهها، تحریمها، نرخ بهره مالکانه دولت از معادن و کاستیهای سیاستگذاری را مطرح کردند. همچنین پیشنهادهایی مانند استفاده از ظرفیت ماده ۴۲ قانون ترخیص و گمرکات، تدوین قوانین پایدار در حوزه فروش و تجارت و افزایش انعطافپذیری صندوق توسعه ملی برای حمایت از صنایع ارائه شد.
در این نشست علاوه بر دکتر حاجی میرزایی رئیس دفتر رئیسجمهوری، مهندس پاکنژاد وزیر نفت، دکتر علیآبادی وزیر نیرو،دکتر افشین معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری و محمدیاسر طیبنیا مدیرعامل فولاد مبارکه نیز حضور داشتند و بر ضرورت همکاری متقابل میان دولت و بخش صنعت برای حل بحرانها و حرکت بهسوی توسعه پایدار تأکید کردند.
Saturday, 11 January , 2025