«اسماعیل دوستی» در ارزیابی خود از موضوع وفاق، با بیان اینکه کشور امروز با سه مشکل اساسی روبرو است که هر کدام تأثیرات قابل توجهی بر وضعیت کنونی و آینده ما دارد، گفت: نخستین مشکل ما اقتصادی است. مشکلات اقتصادی نه از امروز، بلکه سالهاست که به وجود آمده و بهراحتی با سخنرانیها، مصاحبهها و […]
«اسماعیل دوستی» در ارزیابی خود از موضوع وفاق، با بیان اینکه کشور امروز با سه مشکل اساسی روبرو است که هر کدام تأثیرات قابل توجهی بر وضعیت کنونی و آینده ما دارد، گفت: نخستین مشکل ما اقتصادی است. مشکلات اقتصادی نه از امروز، بلکه سالهاست که به وجود آمده و بهراحتی با سخنرانیها، مصاحبهها و جلسات حل نخواهد شد.
وی با بیان اینکه آقای پزشکیان به صراحت از ناترازیهای اقتصادی کشور صحبت و بیان کردند که مشکل اقتصادی ما جدی است، اظهار کرد: مسائل اقتصادی به ارتباطات ما با دیگر کشورهای دنیا، به سرمایهگذاریهای خارجی و به فروش نفت وابسته است. فروش روزانه چهار میلیون بشکه نفت و ورود پول حاصل از آن، از جمله عواملی است که بر وضعیت اقتصادی تأثیر میگذارد.
عضو پیشین شورای شهر تهران افزود: دومین مشکل ما، روابط بینالمللی است. این مشکل به تعاملات ما با دولتها و کشورهای دیگر بستگی دارد. یکی از مهمترین نیازهای امروز جامعه ما رفع ناترازیها و حل مشکلات اقتصادی است.
دوستی اضافه کرد: در زمینه روابط خارجی، ما در حال مذاکره و ارسال پیام به کشورهای مختلف هستیم و در عین حال آن کشورها هم پیامهایی ارسال میکنند.
FATF حل نشود همچنان با مشکلات مواجه خواهیم بود
وی با اشاره به تحریمها و مشکلات ناشی از مسائل هستهای، گفت: در همین راستا اگر مسائل مربوط به FATF حل نشود، ما همچنان با مشکلات جدی مواجه خواهیم بود.
به گزارش ایرنا ، این فعال سیاسی، مشکل سوم را مسئله داخلی کشور خواند که به همبستگی، اتحاد، وحدت مردم و مسئولان مربوط میشود و این مشکل بهطور مستقیم به دست خودمان قابل حل است و گفت که همبستگی و وحدتی که امام خمینی(ره) بارها بر آن تأکید میکرد و امروز مقام معظم رهبری نیز بر آن تأکید دارند، مسئلهای است که در اختیار ما است و میتوانیم آن را حل کنیم.
دوستی با بیان اینکه اگر با هم متحد باشیم و دست به دست هم بدهیم و به یکدیگر احترام بگذاریم، میتوانیم رفاه و آرامش را برای کشور به ارمغان بیاوریم، بیان کرد: یکی از مشکلاتی که باعث ایجاد اختلال در این مسیر میشود، این است که برخی افراد منافع ملی را به منافع شخصی و گروهی خود ترجیح نمیدهند.
وی با اعتقاد به اینکه افرادی که مخالف وفاق و همبستگی هستند، یا از منافع ملی کشور بیخبرند و یا شرایط عمومی کشور و شرایط حاکم بر منطقه را نمیشناسند، افزود: متأسفانه این افراد به جای حمایت از دولت و منافع عمومی، در مسیر مخالفت با دولت گام برمیدارند و چوب لای چرخ رئیسجمهور میگذارند و حتی در مواقعی وفاق را به سُخره میگیرند.
فعال سیاسی اصلاحطلب تاکید کرد: البته باید در نظر داشت که وفاق باید دوطرفه و تنها از ناحیه دولت نباشد و باید از سوی نهادهای دیگر تأمین شود و برای آن، همگان باید تلاش کنند.
شعار رئیسجمهور درخصوص وفاق، نیاز شدید جامعه است
دوستی با بیان اینکه معتقدم شعاری که امروز آقای پزشکیان مطرح میکند، شعاری بسیار مهم و نیاز شدید جامعه ما است، گفت: اگر کشورهای خارجی، دشمنان ما و کسانی که سر ناسازگاری دارند متوجه شوند که ما در داخل کشور همبستگی و اتحاد و وحدت داریم، به رهبری وفاداریم و از دولت خود حمایت میکنیم، قطعاً آنها نیز تمایل به مذاکره و همکاری خواهند داشت.
وی افزود: اما اگر شاهد باشیم که در داخل کشور گروههایی بهدنبال اختلافافکنی و تضاد هستند، چوب لای چرخ دولت میگذارند و منافع ملی را نمیفهمند و باور ندارند، این موضوع باعث ایجاد مشکل برای ما خواهد شد.
عضو پیشین شورای شهر تهران تصریح کرد: ما نباید وقت خود را درگیر مسائل داخلی کنیم، بلکه باید وحدت، یکپارچگی و همبستگی کشور را حفظ کنیم. اگر این کار را انجام دهیم، مسائلی مانند مشکلات اقتصادی و روابط بینالملل نیز به مرور حل خواهد شد.
دوستی با اشاره به اینکه اگر همه ما دست به دست هم دهیم و به همبستگی ایمان داشته باشیم، کشور به سوی آیندهای روشنتر حرکت خواهد کرد، گفت: آقای پزشکیان و سایر مسئولان با جدیت در تلاش برای حل مشکلات کشور هستند و ما امیدوارم که این تلاشها به نتیجه برسد و مشکلات کشور در مسیر حل قرار گیرد.
اهمیت ویژه سفر رئیسجمهور به تاجیکستان
وی همچنین در ارزیابی خود از سفر رئیس جمهور به تاجیکستان و مسکو، اظهار کرد: سفر رئیس جمهور به تاجیکستان به ویژه در دوران بحرانهای منطقهای همچون وضعیت سوریه، تأثیرات گستردهای بر کشورهای همجوار مانند پاکستان و افغانستان داشته است و از اهمیت ویژهای برخوردار بود.
این فعال سیاسی با بیان اینکه سفر رئیس جمهور در زمان و شرایط استراتژیک خود، در تاجیکستان و روسیه به نحو شایستهای مورد استقبال قرار گرفت، افزود: بهویژه در تاجیکستان، که میتوان گفت یکی از بهترین استقبالها و قراردادهایی که تا به امروز بین ایران و این کشور منعقد شده، رقم خورد.
توافق ما با روسیه بیسابقه بود
دوستی با بیان اینکه معاهدهای که در روسیه به امضاء رسید، برای اولین بار در تاریخ روابط ایران و روسیه، امری بیسابقه بود، بیان کرد: امیدواریم که این توافقات به طور عملیاتی به نتیجه برسد و به نفع دو کشور باشد. رئیسجمهور به عنوان نماینده ویژه دولت، کشور بزرگ با فرهنگ غنی همچون ایران به این سفر رفت از اینرو لازم بود، اینگونه سفرها بهویژه از فرودگاه، استقبالها و جلسات گستردهتر و پررنگتر نمایش داده شود.
وی دستاورهای سفر رئیس جمهور را مثبت و امیدوارکننده خواند و عنوان کرد: این توافقنامه نیازمند پیگیری و تلاش مضاعف است، هم از طرف ما و هم از طرف کشورهای مرتبط، زیرا هر دو طرف به این توافق نیاز دارند و در نتیجه، باید با تمام توان تلاش کنیم تا این توافق به طور کامل عملیاتی شود.
استاندار اسبق کهگیلویه وبویراحمد ابراز امیدواری کرد: این روند به بهترین شکل پیش رود و دستاوردهای آن به نفع کشور و مردم باشد و همه ما بتوانیم از آن بهرهمند شویم و از زحمات دکتر پزشکیان که با دلسوزی و تلاش در این زمینه اقدام کردهاند، نیز قدردانی کرد.
دوستی در واکنش به تحرکات افراطیها درقبال دولت و شخص رئیس جمهور، تصریح کرد:به نظر من، این واکنشها بیشتر از آنکه مبتنی بر منطق و واقعیتهای موجود باشد، به احساسات و دیدگاههای شخصی و جناحی مرتبط است.
وی اضافه کرد: باید در نظر داشت که رئیسجمهور کشورمان فردی بسیار صادق است که با رهبری هماهنگ عمل میکند و هر سفری که انجام میدهد، قطعاً با تایید و هماهنگی رهبری صورت میگیرد. توافقنامهای که با روسیه منعقد شده، سالهاست که در حال بررسی و پیگیری است.
نماینده ادوار مجلس با بیان اینکه این موضوع نه تنها در دولت فعلی، بلکه در دولتهای پیشین نیز مورد توجه قرار گرفته بود و در واقع، پایهگذاری این توافقات در دوران دولتهای آقای روحانی و حتی در دولت شهید رئیسی طراحی شد، بیان کرد: آقای پزشکیان نیز با استفاده از نظرات کارشناسان خود، این توافقنامه را بررسی کرده و در نهایت برای امضای آن اقدام کردهاند.
دوستی با بیان اینکه افرادی که مخالف این توافقات هستند به نوعی خط و نشان میکشند و به نظر من بیشتر از آنکه به منافع ملی کشور فکر کنند، به منافع حزبی، جناحی و گروهی خود میاندیشند، خاطرنشان کرد: این افراد معمولاً درک درستی از عمق مسائل ندارند و قادر به تحلیل منافع بلندمدت کشور نیستند.
وی معتقد است که در این مقطع حساس از تاریخ ایران و انقلاب اسلامی، رئیسجمهور به بهترین نحو ممکن امور کشور را هدایت میکند و همه ما باید در این مقطع به ایشان کمک و از هر فرصتی برای پیشبرد منافع ملی استفاده کنیم.
ضرورت برگزاری انتخابات شوراها در زمان معین
عضو پیشین شورای شهر تهران درباره برگزاری انتخابات شوراها نیز اظهار کرد: اگر انتخابات شوراها پس از چهار سال به تعویق بیفتد برای مردم و رأیدهندگان قابل قبول نیست. کسانی که چهار سال پیش برای اعضای شوراها در شهرها و روستاها رأی دادهاند، باید به انتخاب آنها احترام گذاشته شود.
دوستی یادآور شد: این تأخیر نه تنها از نظر حقوقی اشکال دارد، بلکه از دیدگاه شرعی نیز قابل قبول نیست. به جای اینکه بگویند «یک سال» یا «دو سال» انتخابات را تمدید میکنیم تا با انتخابات دیگر تجمیع شود، دولت باید مسئولیت خود را انجام دهد و انتخابات را در زمان مقرر برگزار کند.
وی با بیان اینکه انتخابات شوراهای شهر و روستا با انتخابات ریاستجمهوری، مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری کاملاً متفاوت است، عنوان کرد: انتخابات شوراها محلی است و بهراحتی میتوان آن را به صورت منطقهای در شهرها و روستاها برگزار کرد از این رو، هیچ نیازی به تجمیع این انتخابات با انتخابات سراسری کشور وجود ندارد.
عضو پیشین شورای شهر تهران با اعتقاد به اینکه دولت نباید تسلیم این طرح شود و باید تصمیم به برگزاری انتخابات شوراها در زمان مقرر بگیرد و از تأخیر در آن خودداری کند، گفت: مردم نیز باید در جریان این مسائل قرار بگیرند و به رأی آنها احترام گذاشته شود.
دوستی با بیان اینکه اگر من به عنوان شهروند برای ۴ سال به یک فرد در شورای شهر یا روستا رأی دادهام، نباید این انتخاب تا هفت یا هشت سال به تعویق بیفتد، افزود: بنابراین، من به عنوان کسی که هم در قوه مقننه، هم در قوه مجریه و هم در شورای شهر تهران تجربه دارم از دولت درخواست دارم که این انتخابات را به موقع برگزار کند تا حقوق مردم حفظ شود.
Monday, 27 January , 2025